Financieringsmogelijkheden

 

Financiering lukt weer?
Uw bedrijf is gezond en een investering in een eigen bedrijfspand is verantwoord. Bovendien is een pand in eigendom nu en op termijn goedkoper, waarna het ook in de toekomst een aantrekkelijke belegging kan zijn.

Nu het in economisch opzicht weer iets beter gaat en de banken weer op orde zijn, komt er ook weer ruimte voor aandacht voor het MKB.  Er komen ook steeds meer initiatieven van andere marktpartijen om in het gat te springen, wat banken hebben gelaten door hun sterke introverte gedrag. Er verschijnen ook steeds meer berichten met positieve signalen over de verbeteringen op dit gebied.


Mogelijkheden om uw financiering te regelen:

  • De bank: Allereerst zult u waarschijnlijk overwegen de financiering van een bedrijfspand te regelen via uw bank. In een groot aantal gevallen zal dat ook wel kunnen, omdat uw onderneming voldoende draagkrachtig is voor een eigen inbreng en voldoende inkomsten geeft voor het voldoen van rente- en aflossingsverplichtingen. Uw bank zal dan bereid zijn tot 80% van de vereiste investering te financieren. Hierbij kunnen wij u de helpende hand bieden door u te begeleiden, maar ook door het stellen van een aanvullende borg op de financiering door de bank. IpConcept staat dan borg voor een deel van de lening en u wordt de trotse eigenaar van een eigen pand.
  • Lease: Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat uw onderneming goed draait, maar nog te kort bestaat of nog maar kort weer positieve cijfers toont. In dat geval zal de bank niet snel besluiten tot een financiering. Wij kunnen u dan een bedrijfspand aanbieden op basis van operational lease, waarbij u in een periode van 60 maanden uiteindelijk de eigenaar kunt worden. Op basis van een redelijke inbreng en slottermijn betaalt u dan een maandelijks bedrag voor rente en aflossing. Ook is voor u iedere maand bekend voor welke slottermijn u eigenaar kunt worden, zodat u op ieder moment een gedeeltelijke of volledige aflossing kunt doen.
  • Huren met een koopoptie kan ook een oplossing zijn om over een eigen bedrijfspand de beschikking te krijgen. In de huurovereenkomst wordt vastgelegd, dat u het pand in eigendom kunt verkrijgen voor de nu over een te komen koopprijs. Voor de optie betaald u en kleine vergoeding, welke bij aankoop in mindering komt op de koopsom.
  • Andere mogelijkheden: Inmiddels komen er ook steeds meer andere mogelijkheden om financieringen te verkrijgen, zoals crowd-funding, particuliere financiering, familiefinanciering, business angels, private investeerders etc.